باکتری شناسی
ترکیب گیاهان دارویی وعسل راهکاری برای مقابله با عفونت های باکتریایی
براساس گزارش های مختلف ،عفونت های بیمارستانی با منشاً باکتری های مقاوم،موجب مرگ بیش از 190000هزارنفر وتحمیل هزینه های زیادی در سال می شوند.از باکتری های شایع در عفونت های بیمارستانی می توان به استافیلوکوکوس اورئوس ،اشرشیا کلای ،سودوموناس آئروجینوزا،انترو کوکوس فکالیس ،انتروکوکوس فاسیوم ،آسینتوباکتر اشاره کرد .در سال 2017سازمان بهداشت جهانی(WHO)فهرستی از باکتری های مقاوم به آنتی بیوتیک منتشر کرد وهدف از انتشار آن ،ضرورت جستجو وتوسعه ی درمان های آنتی بیوتیکی ویافتن راهکارهای جدید بود.ازگذشته های دور یکی ازاین روش ها مقابله با عفونت ها ،استفاده از عصاره های گیاهی بوده است .از سوی دیگر،عسل محصول غذایی مفید وآنتی اکسیدان پرارزش است که از قرن ها پیش به عنوان یک غذای عالی ومقوی شناخته شده وبه واسطه ی ویژگی های شفابخشی،خود به عنوان دارو ودرمان بیماری های مختلف در بین مردم کاربرد داشته است.نظر به اینکه دراغلب تحقیقات صورت گرفته ،خواص ضد باکتریایی گیاهان داروئی ،عمدتابصورت محدود وغالبا یک جنبه منفرد از آن مورد مطالعه قرار گرفته بود ،این مطالعات اثرات ضدمیکروبی گیاهان قاقله وآویشن شیرازی رادر ترکیب با عسل بر روی باکتری های شایع مورد ارزیابی قرار داد .مطالعه ما نشان داد که ترکیب F16[ عسل (30%)وعصاره های الکلی آویشن شیرازی (35%)وقاقله (35%) ]فعالیت ضدمیکروبی بالاتری علیه باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس ،سودموناس آئروجینوزا وبخصوص اشرشیا کلای داشتند.تجربه وتحلیل GC-MSترکیبF6نشان داد که تیمول و رزورسینول جزء اصلی عصاره های الکلی آویشن شیرازی وهل سیاه با فعالیت ضدباکتریایی هستند.نتایج این مطالعه نشان دادکه استفاده از مواد طبیعی مانند عسل وعصاره های گیاهی مذکور می تواند بعنوان گزینه بالقوه ایمن،کارآمد وکم هزینه برای درمان بیماری های عفونی باشد ،هرچندآزمایشات بیشتری بر روی مدل های حیوانی وکارآزمایی های بالینی لازم است .
نظر دهید